Sponsors

image1 image2 image3

Home

 

 

Nieuws 26 oktober 2022

 


50 jaar Basketbal in Volendam! Bekijk hier de beelden:

Video samenvatting 22 oktober 2022 middag jubileum

 

BVV Volendam MSE1 zijn bezig met een zeer sterke reeks in het Jubileumjaar. Bekijk het promofilmpje hieronder

 


22 oktober 1972 – 2022

 

Basketbalvereniging Volendam

 

Zaterdag jl. vierden wij ons 50-jarig bestaan en dat is niet onopgemerkt gebleven.

Wij danken iedereen die aanwezig was tijdens de receptie in de Seinpaal voor de felicitaties en getoonde belangstelling. Het was een gezellig samenzijn met (oud)bekenden. De support daarna tijdens de wedstrijd van ons eerste herenteam was hartverwarmend en prachtig om te zien.

De feestavond in de St. Jozef voor de genodigden was er werkelijk eentje om in te lijsten. Het was een grandioos feest waar we nog lang over na zullen praten. 

Ook danken wij iedereen die er niet bij kon zijn voor de positieve en leuke reacties in de aanloop naar ons jubileum. Persoonlijk en via Social Media. 

In het bijzonder danken wij de gemeente Edam-Volendam, de Nederlandse Basketbal Bond, De Seinpaal, het personeel van de st. Jozef, de meiden van onze V20/V16 voor de strakke bediening tijdens de receptie, onze sponsoren en uiteraard onze (oud)leden die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan deze fantastische dag. 

Bestuur en feestcommissie Basketbalvereniging Volendam

 

Ook danken wij de sponsors van de loterijprijzen: 

747 De lunch Kees Gutter
100% NL De Stunt  Knus
24wines Do Kras recycling
Ab van Pooy Dreamstyle Leek
Bakhuis Dredd Lennons cafe
Bakkerij 2in1 Dwars Lingeriehart
Bakkerij Zwarthoed Etos Lokkemientje
Baltus Fietsservice Koning Lotje
Banketbakkerij Sier Foto Blaauw Marie Marie
Berenpoot Foto de Boer NR 27
Bluez Gerard Visser Okébox
Boetiek de Kans Gerro + Esther Orange Lions
BT Hair & Beauty Havengat Pius X
Byoux Nancy Havik souvenirs Podobrace
Cafe de Dijk Henri Willig Pompedour
Cheesefactory Hollandse markt PP Fresh Flowers
Chocoladehuys Jan Cas Restaurant van den Hogen
Crielaard Johan Pelk Ron Bloemenweelde
De Jozef Jonker Schoenmakerij  Roses & More
De Kast Kaandorp Runderkamp
De Koe Kaashart Sas Bloemiste
De Leuke Keuken Kapper en Zo Simons souveniers
Sisters Snoepwinkel Edam Trekpleister
Slagerij Bakkertje Sportshop Pier Twins Fashion
Slagerij J&J Sterkip VD119
Slagerij Plutostraat Talicha Vishandel Julianaweg
Slijterij de Stient Ten Be Volendam Cosmetics
Smile Theo Tol Woltjes Bakkerij
Snackbar Roma Tours & Tickets Zalm Schoenen
     

MSE-1 Molenaar & Zwarthoed Adviseurs/BodyResults – Quick Lions : 86-77

 

22 oktober 1972, de dag waarop de Basketbalvereniging Volendam werd opgericht is afgelopen zaterdag in een spektakelwedstrijd volop gevierd. Het moest in de sterren gestaan hebben, want het 50-jarig jubileum viel exact op een zaterdag 22 oktober 2022, waardoor dit mooi gecombineerd kon worden met een competitiewedstrijd en een avondje “aan de rol” in de Jozef. De organisatie voor de wedstrijd is groots opgepakt, met een receptie met een mooi woordje van het bestuur, een flink publiek van rond de 150 mensen en een minuut stilte voor recent overleden oud-teammanager van de Heren 1, Theo Vik. De opponent van vandaag, was het Quick Lions uit Bussum, die met polopaarden en waarschijnlijk bladgouden koets naar de wedstrijd zijn gekomen. Deze tegenstander werd 4 weken hiervoor nog door het Heren 1 van Volendam verslagen met 68-90, maar waren voor de rest nog ongeslagen in de competitie. De Heren 1 van Volendam staan nog ongeslagen in de competitie, met enkel overwinningen met 20+ punten verschil.  

  

De wedstrijd ging van start en het was gelijk duidelijk dat de Quick Lions uit waren op wraak op de eerder verloren wedstrijd. Het team schoot driepunters raak alsof ze kleiduiven bij de herenclub aan het schieten waren, hierdoor kwamen zij al snel op een flinke voorsprong. Het spel van de heren van Volendam was op het begin nog een beetje nerveus en slordig, mede door de druk die op de wedstrijd stond, je kan het namelijk niet maken om op je 50-jarig jubileum de wedstrijd te verliezen. Toch kwam Volendam al snel in het tweede kwart op een flinke achterstand van 21-37, ondanks het fantastische spel van Thijmen Lamkamp van het M20 team van de vereniging, die met goede defense de topscorer van Lions in zijn broekzak had zitten en een paar mooie scores maakte om Volendam in de wedstrijd te houden. Op het einde van het tweede kwart maakte Volendam dankzij een belangrijke driepunter van Robin Deun in de laatste seconde de aansluiting naar een half-time score van 35-43. 

Aan het begin van het derde kwart ging het publiek erachter staan en maakte Volendam gelijk een reeks aan scores met sterke defense om de wedstrijd weer in het balans te brengen. De driepunters die voor de Quick Lions vielen in de eerste helft begonnen nu voor Volendam erin te gaan, waardoor al snel een voorsprong van 9 punten werd opgebouwd. Topscorer Jeroen Smit begon ook in de wedstrijd te komen, en scoorde ook 24 van zijn 29 punten in de tweede helft. De Quick Lions uit Bussum werden overdonderd alsof hun 4e huis plotseling in waarde was gedaald, en begonnen de druk te voelen. Toch herpakte het team zich en werd het een spannende wedstrijd tot het eind. Door het 4e kwart bleef de voorsprong van Volendam steken rond de 4 punten, maar wisten belangrijke vrije worpen van Jeroen Smit en Colin Jonk uiteindelijk toch de wedstrijd weg te zetten. Eindstand winst voor Volendam met 86-77!  

De wedstrijd werd mede gewonnen door de sterke aanhang van het 150-koppige publiek met een geweldige sfeer in de zaal. Volgende week zaterdag speelt de Heren 1 weer in de Seinpaal om 15:45, en is het de hoop dat het publiek weer de zaal zal vullen en de heren zal steunen in hun race voor het kampioenschap en promotie naar de landelijke Tweede Divisie! 

Scorers: Jeroen Smit 29, Robin Deun 11, Thijmen Lamkamp 10, Floris de Groot 10, Junior Vuur 8, Colin Jonk 8, Bob Runderkamp 6 & Rob Smit 4 en uitstekende defense van Ryan.


Impressie 50 jaar Basketbal in Volendam:

Video 50 jaar Basketbal Volendam 

50 jaar Basketbal in Volendam. Volg onze social media kanalen voor info & updates. Facebook Basketbal Volendam

 


Graag introduceren wij onze nieuwe sponsor BodyResults. Voor de spelers van onze talententeams MSE-1 Molenaar & Zwarthoed Adviseurs/BodyResults en M20-1 Fietsservice Koning/Maxed onderhousschilder hebben we een sponsordeal waarbij de heren aan krachttraining kunnen doen. We zijn hier natuurlijk erg bij mee.

 


SPAAR BIJ VOMAR VOOR EXTRA SPONSORGELD VOOR ONZE VERENIGING

Wist je dat je bij de Vomar met jouw (digitale of plastic) Klant is Koning kaart geld kunt sparen voor de basketbalvereniging? Over het totaal bedrag aan boodschappen maakt Vomar elk kwartaal 0,5% van de besteding in euro over naar de vereniging. Kijk op Vomar.nl/cik hoe dit werkt. Onze clubcode is VOVO2021. Je hoeft hiervoor niet zelf ook voor kooppunten te kiezen, dat kan wel. 

Vanaf zondag 28 augustus kun je extra geld voor de vereniging sparen. Bij elke EUR 15 boodschappen krijg je een gratis clubmunt. Hiermee kun je online stemmen op jouw favoriete vereniging. Vraag de kaart dus gelijk aan en doe mee. Lukt het niet online zelf te stemmen? Geef je clubmunt dan aan je coach/trainer of vraag een ander lid deze stem voor jou in te zetten. 

Super bedankt voor jullie inzet.  

 


Hulp gevraagd! 

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Kijk wat jij kunt doen en meld je aan! Check hier voor meer informatie.


Check je wedstrijdschema in de Sportlink APP Basketball.nl 

Speel jij competitie dit seizoen? Installeer dan de sportlink basketball.nl app op je smartphone of tablet! Alle informatie en de juiste links vind je hier: SPORTLINK APP INFO.

Meld je aan met het emailadres welke bij ons bekend is. Is je emailadres (of andere gegevens) gewijzigd? geef dit dan OOK even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg er ook voor dat de foto actueel en duidelijk is. Je kunt zelf eenvoudig een nieuwe foto uploaden. 


Privacy wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 dienen alle organisaties in Nederland, dus bedrijven, gemeenten, banken, zorginstellingen maar ook alle sportverenigingen, te voldoen aan de Europese regels over het beschermen van privacygevoelige gegevens van haar werknemers, leden, klanten etc. In het kort betekent het dat we niet zonder toestemming, namen en adressen, email-adressen, telefoonnummers en foto's van leden mogen plaatsen in onze administratie, op de site, in de Nivo of op Social Media (Facebook e.d.). 

 

Basketbalvereniging Volendam vraagt alle leden apart schriftelijk of digitaal om toestemming voor het gebruiken van onder andere de naam, adres en telefoonnummer voor communicatie op de site, in de administratie, in de Nivo en op Social Media, voor zover dat alleen maar betrekking heeft op basketbal. Jullie gegevens worden bij ons in een beveiligde omgeving in onze ledenadministratie verwerkt. Ook de NBB gebruikt jullie gegevens in haar beveiligde omgeving voor Sportlink en de basketball-app. De gemeente Edam-Volendam gebruikt jullie gegevens voor het bepalen van sportsubsidie. Zonder dat gebruik kan onze vereniging bestaan en kan de NBB niet controleren wie er speelt in welk team en in welke klasse. Dit gebruik is net als de afgelopen tientallen jaren zeer noodzakelijk om basketbal te kunnen spelen in een competitie. De NBB en de gemeente zijn gehouden aan geheimhouding. Alle bestuurs- en kaderleden laten we bovendien een geheimhoudingsverklaring tekenen. Want ook voor hen geldt dat zij privacy-gevoelige gegevens van bijvoorbeeld teamleden niet zonder toestemming mogen gebruiken voor andere doeleinden dan zijn vermeld in onze privacyregels. Onze privacyregels zijn op site geplaatst in een zogenaamde privacy-policy. Als je vragen hebt over de policy of over andere privacy-onderwerpen, dan kun je altijd contact opnemen met een bestuurslid. 14 juni jl. ontvingen alle leden via de mail een verzoek om via een formulier toestemming te geven aan de vereniging om gebruik te mogen maken van enkele persoonsgegevens. We vragen jullie begrip voor deze nieuwe wettelijke regels. We hopen dat jullie ons zo snel mogelijk het toestemmingsformulier getekend terugsturen.  

 

 


 


 
 

 

 

 

share