Sponsors

image1 image2 image3

Scheidsrechterschema

 

Scheidsrechters- en tafelaarsschema DOORSCROLLEN NAAR BENEDEN VOOR HET SCHEMA 

We gaan een aantal nieuwe tafelaars opleiden dus daarom werken we soms met drie tafelaars. Zorg dat je er alledrie bent om kennis over te dragen en zelf ook te leren. Het is de bedoeling dat alle tafelaars 'all-around' zijn. Je moet de rol van scorer (Digitale wedstrijdformulier invullen) en timer (klok bijhouden) kunnen doen. Oefen hier ook op. Om je te helpen kun je gebruik maken van onderstaande hulpmiddelen. Er is altijd minimaal één ervaren tafelaar die ook je vragen kan beantwoorden.

Invullen digitale wedstrijdformulier

Wat je moet doen als timer

Ben je ingedeeld en kun je niet? 1. probeer dan te wisselen met iemand uit jouw team 2. geef de wissel via een app door aan Rob Smit 06-15121667 of Jeroen Smit 06-50228189

Let op: zorg dat je uiterlijk 15 minuten voor start van de wedstrijd in de Seinpaal bent!

Let op de wijzigingen in het schema, hieronder in rood aangegeven.

Datum Tijd Wedstrijd Zaal Scheids Scheids Tafelaar  Tafelaar Tafelaar 
26-sep 15:30 V16-1 Links Dick MSE-2 Buijs MSE-2 Maria VSE-2 Eva VSE-2  
26-sep 15:30 M20 Rechts Philip MSE-2 Martin MSE-2 Saranne VSE-2 Gabriëlle VSE-2  
                 
3-okt 13:45 V14 Links Lourens MSE-1 Michael MSE-1 Rinke M18 Bjorn M18  
3-okt 13:45 M16-1 Rechts Rob MSE-1 Stan MSE-1 Thijmen M18 Nic M18  
3-okt 15:30 M18 Rechts Junior MSE-1 Rychon MSE-1 Anja VSE-1 Iris V14 Amber V14
3-okt 17:30 MSE-1 Rechts NBB NBB Tom Krun Rob Krun Mosman MSE-2
     
               
         

Corona regels:

Voorafgaand de wedstrijd

-       Kom met zo weinig mogelijk supporters.

-       Ga op de tribunes 1,5 meter uit elkaar zitten.

-       Teams, staf, toeschouwers en scheidsrechters die per auto naar de wedstrijd reizen houden rekening met de geldende richtlijnen van het RIVM. Je kan in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Dan is het advies een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook wanneer personen tot eenzelfde huishouden horen, hoeft er geen mondkapje gebruikt te worden.

-       Het advies voor zowel sporters als scheidsrechters is om zoveel mogelijk omgekleed af te reizen naar de sportlocatie.

-       Bij aankomst op de accommodatie desinfecteert iedereen zijn/haar handen.

 

Tijdens de wedstrijd

-       Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

-       Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

-       De line-up kan doorgaan. Stem in onderling overleg tussen teams en scheidsrechters af hoe de line-up gedaan kan worden. Tijdens de line-up dient 1,5 meter afstand gehouden te worden. Het schudden van handen kan vervangen worden door bijvoorbeeld elkaar mondeling een fijne wedstrijd wensen.

-       Voor de wedstrijd, in de periode tussen de kwarten, in de rust van de wedstrijd, tijdens time-outs en na de wedstrijd dient 1,5 meter stand van anderen te worden gehouden.

-       De tafelofficials dienen te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

-       Gedurende de wedstrijd is het niet toegestaan om geforceerd de stem te gebruiken. Dit houdt onder andere in dat coaches/spelers/toeschouwers/ officials niet mogen schreeuwen en er geen yell mag worden gedaan voor, tijdens of na de wedstrijd.

 

Na de wedstrijd

-       Neem zo snel mogelijk na de wedstrijd de 1,5 meter in acht en houd afstand van betrokkenen.

-       Douchen? Liever niet in de sporthal. Ga na de wedstrijd zo snel mogelijk naar buiten. Bedank je tegenstander, de scheidsrechter en de tafelofficials voor de wedstrijd, maar schud daarbij geen handen.

Laatste wijziging: 12 september EK

 

share