Sponsors

image1 image2 image3

Brace & Blog

30 september 2017

Brace & Blog

Ruilbeurs

Een gezin kan het begin (of eind) van de schuur niet meer zien en vindt dat het tijd is om de boel in de uitverkoop te doen. Niet veel later staat de gehele inboedel in de voortuin en kunnen koopjesjagers naar hartenlust struinen door de spullen op zoek naar dat ene pareltje. In Nederland kennen we ze als vlooienmarkten, rommelmarkten of vrijmarkten. In Amerika ook wel als Garage Sales.
Voor elk NBA-seizoen vindt er ook een Garage Sale plaats. Al noemen ze het anders (draft). Spelers verruilen voor immense bedragen de ene voor de andere club en de beste college- of universiteitsspelers worden als eerste ‘gedraft’ om hun belofte waar te maken in de competitie der competities, de NBA.

Welke polsbrace past het beste?

Hoewel de meeste spelers dit seizoen snel onderdak hebben gevonden, zijn er altijd een aantal ‘free agents’ die tot vlak voor de aanvang van het seizoen in onzekerheid zitten. Sommigen vallen zelfs buiten de boot. Soms omdat een blessure nieuwe contractbesprekingen in de weg staat, maar soms ook omdat de basketballers in kwestie gokken en verliezen.  Zo sloeg de center van Dallas, Nerlens Noel, een geweldig bod af van de ‘Mavs’ in de veronderstelling dat er nog wel een beter bod zou komen. Dit bod kwam niet en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een jaarcontract voor een schamele 4,2 miljoen dollar. Arme ziel…

Kniebraces voor de beste prijs

Waarschijnlijk gaan Bram van Diepen, Timo de Jong en Ger Molenaar een veelvoud van dit bedrag verdienen in Amsterdam en Amstelveen. Ze zijn natuurlijk niet voor een appel en een ei vertrokken. Of Basketbalvereniging Volendam er ook nog een flinke transfersom aan over heeft gehouden, blijft onbekend.
Afijn, spelers komen en spelers gaan en voor het begin van het seizoen moet er weer een voltallige selectie staan (Ik schud ze zo uit mijn mouw. Ook in te huren voor Sinterklaas- en Kerstgedichten). Bij het eerste herenteam van Volendam zijn ze dus vlak voor het begin van het nieuwe seizoen naarstig op zoek naar verse krachten. Dus ben of ken jij dé nieuwe Michael Jordan neem dan contact op met Basketbalvereniging  Volendam. Wellicht help jij de heren op weg naar het behalen van het kampioenschap.  

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbracestrassburg socksteunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Basketbalvereniging Volendam.

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

 

 

6 september 2017

Basketbal gaat met tijd mee

Vorig seizoen ben ik met mijn zoontje naar flink wat sportwedstrijden geweest. Voetbalwedstrijden van AZ, Heerenveen, Utrecht en Ajax, maar ook het ABN-AMRO tennistoernooi, het NK tennis en nog veel meer. Wat me opviel was de vele lege plekken op de tribunes. Is overigens niet geheel vreemd te noemen. Naast dat de kaartjes ontzettend duur zijn, is het voetbal vaak ook (om Gijpie te quoten) ‘niet om aan te gluren’ en dodelijk saai. 

Ook bij het tennis irriteer ik me mateloos aan het stroperige tempo tussen de rally’s door. Dat gefriemel aan shirt, het vragen om extra ballen, maar vooral dat vervloekte handdoekje! Na ieder punt – werkelijk ieder punt! – wenken de tennissers richting ballenjongen of – meisje (alsof het slaven zijn) of ze de handdoek aan willen geven. Vervolgens vegen ze het zweetdruppeltje, als die er al zit, van hun voorhoofd en gaan weer verder. Het publiek irriteert zich ondertussen mateloos!! 

Kniebraces gaan met de tijd mee

Alsof Jeroen Smit na elk gemaakt punt even langs de kant loopt om zijn voorhoofd aan een handdoekje af te vegen. Of Paul Gravenstein die even richting trainer loopt om zijn haar goed te doen. Nee, natuurlijk niet. Het spel gaat zo snel dat daar niet eens tijd voor is. En daar zit em nou net de crux. Dat is nou precies de reden waarom ik – en met mijn nog veel meer sportliefhebbers – liever naar basketbal kijk dan naar voetbal of zelfs naar tennis, toch mijn favoriete sport om zelf te beoefenen.

Bij het basketbal hebben ze er namelijk alles aan gedaan om het spel sneller te maken. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat, is dat namelijk precies wat een supporter wil. Veel acties en scores en het spel dat op een neer golft. En niet zoals bij voetbal waar je soms 90 minuten naar een wedstrijd kijkt, die vervolgens eindigt in 0-0. Ze kunnen bij het voetbal (maar ook bij tennis) nog een voorbeeld nemen aan het basketbal. Waar de hoge heren nog beseffen dat het gaat om een kijksport en dat de fans de rekeningen betalen. Doen ze dit niet, dan garandeer ik jullie dat het voetbal – hoe groot het ook is – nog veel meer aan populariteit zal verliezen. Het publiek is namelijk niet gek!

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt beschikbaar gesteld door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbracestrassburg socksteunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Basketbalvereniging Volendam. Slam Dunk!

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

 

 

25 juli 2017

De wereld is een beetje ziek…

Laatst was ik op bezoek bij Guido Weijers in de Purmaryn in Purmerend en daar hoorde ik het volgende. Wanneer je in Nederland een modaal salaris verdient (€36.000,- bruto per jaar) behoor je tot de rijkste 5% ter wereld. Binnen een rijk team als het eerste team van Basketbal Volendam behoort dus – waarschijnlijk - iedereen tot de rijkste 5% ter wereld. Sommigen – ik noem geen namen, maar laten we voor het gemak zeggen Bram van Diepen en Michael Veerman – zullen zelfs twee keer modaal verdienen en behoren dan zelfs tot de rijkste 1,5% ter wereld. Bizar hè? 

De heren in kwestie werken er keihard voor en ik heb hier dan ook helemaal geen problemen mee. Mensen die ’s ochtends om 5.00 uur opstaan om jouw voorgevel te voorzien van een nieuw likje verf of die zorgen dat jij ’s avonds het lekkerste stukje vlees op je bord krijgt, mogen van mij goed geld verdienen. Zo vind ik ook dat leraren, verpleegkundigen, artsen, loodgieters, stucadoors, tegelzetters en alle vaklieden ter wereld bakken met geld mogen verdienen.

Waar ik wel problemen mee heb, zijn vijfjarige contracten ter waarde van €175.000.000,-. Geen enkel mens ter wereld is zoveel geld waard. ‘Kwestie van marktwaarde’ hoor ik iedereen dan zeggen. Dat zal best, maar de markt is in mijn ogen behoorlijk ziek geworden, wanneer we aan de ene kant mensen €175.000.000,- gaan betalen in vijf jaar tijd terwijl aan de andere kant – en in hetzelfde land – mensen doodgaan van de honger. En de wereld is ook behoorlijk in de war op het moment dat mensen die een behoorlijk balletje kunnen gooien, slaan of schieten meer ‘waard zijn’ dan de mensen die onderzoek doen naar een geneesmiddel tegen kanker of andere vreselijke ziektes.

Mooie prijs voor een strassburg sock

De speler die dit waanzinnige bedrag gaat verdienen in de komende tijd is Stephen Curry. Waarschijnlijk de beste basketballer van deze tijd. Maar laten we eerlijk zijn, het blijft een basketballer. Net als Floyd Mayweather (€50.000.000,- voor een potje boksen) een bokser blijft en Lionel Messi (€574.000 per week) een voetballer. 

Binnen elk team zijn er grootverdieners. Golden State Warriors heeft Curry, Barcelona heeft Messi en zo verder, maar laten we stoppen met dit soort idiote bedragen betalen aan mensen met zo’n minimale bijdrage voor de wereld. Laten we zorgen dat we het geld verdelen over de leraren, artsen, verplegers en vakmensen in de wereld. Dan wordt de wereld, naar mijn bescheiden mening, een stuk mooier en wellicht een beetje minder ziek.

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt beschikbaar gesteld door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbracestrassburg socksteunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Basketbal Volendam. Zo scoor je direct een driepunter.

 

1 juli 2017

We houden het positief

Laten we eerlijk zijn, je hoeft geen medelijden te hebben met de gemiddelde NBA-speler. Hun maandinkomen is waarschijnlijk hoger dan het jaarinkomen van het hele team van Basketbalvereniging Volendam samen (als we Peter Runderkamp en Theo Schilder even niet meetellen, dan hè). Je hoort ze dan ook niet klagen. Wie je wel hoort klagen, zijn de voetballers van tegenwoordig. Ze spelen teveel wedstrijden per seizoen (in Nederland zo’n 45 inclusief Europees voetbal en interlands), moeten te ver reizen (de verste uitwedstrijd voor Ajax is naar Groningen) en de belasting wordt ze teveel. Afijn, des te meer ik mezelf interesseer voor andere sporten, des te groter wordt mijn afkeer voor de meest overschatte sport (en sporters) ter wereld, voetbal.

Positief, net als de kniebraces van Podobrace

Ach, laten we het positief houden. Laten we het eens hebben over het verkregen respect voor de gemiddelde basketballer uit de NBA. Geen 45 wedstrijden hoor, nee 82! en dan hebben we het alleen nog maar over het regular season. Als we de kampioen van het afgelopen seizoen erbij nemen (Golden State Warriors) komen daar nog eens minimaal twaalf wedstrijden bij in de play-offs (als je als team alles met 4-0 wint) en dan nog eens minimaal vier wedstrijden in de NBA-finals. Bij elkaar kom je dan op zo’n 100 wedstrijden. Als in februari het regular season even stil ligt, maken sterren als Kevin Durant, LeBron James, Stephen Curry en alle anderen even tijd voor de All-Star Game. Ik bedoel, wat is een wedstrijdje meer of minder?

Met de compressiekousen heb je niets te klagen

Klagen? Nee hoor. Met een salaris van zo’n 10.000.000 per jaar (Ronaldo en Messi doen het niet voor minder) valt er ook niets te klagen. Ook niet als ze van New York naar Los Angeles moeten vliegen. U leest het goed, vliegen! Niet drie uurtjes in de bus, maar gewoon met het vliegtuig. Het boeit de heren in kwestie niet. Het hoort erbij, net als het feit dat ze voor en na de wedstrijden tijd vrij maken voor de fans. Nee, dan zo’n Memphis, die met z’n kop naar beneden en koptelefoon op z’n hoofd de fans – die verdomme zijn salaris betalen – voorbijloopt. Nee, ik had beloofd het positief te houden. Dus ik laat het hier bij en kan niet wachten tot het nieuwe NBA-seizoen weer van start gaat.

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt beschikbaar gesteld door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbracestrassburg socksteunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Basketbalvereniging Volendam. Slam Dunk!

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

 

2 juni 2017

Sterren

Iedere sport kent zijn uitblinkers. Het tennis had Borg, McEnroe, Sampras, Agassi en heeft nu Rafael Nadal en Roger Federer en het voetbal Pele, Cruijff, Maradona en nu Ronaldo en Messi. Mijn favoriete sport basketbal heeft ook vele grote sterren gekend. Grootheden (letterlijk en figuurlijk) als Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal en uiterlijk ‘His Royal Airness’ Michael Jordan. Ieder decennia staan er weer nieuwe sterren op die een tijdlang de dienst uitmaken. Wanneer we kijken naar de huidige finale van de NBA zien we aan beide kanten absolute sterren. Aan de kant van de Golden State Warriors is dat de koning van de driepunter Stephen Curry en bij de Cavs is het LeBron James.

Verhalen achter de braces

Achter iedere ster zit vaak een verhaal dat het nog makkelijker maakt om fan van hem of haar te worden. Zo ook bij Stephen Curry. Hij is een typische ‘boy next door’. Vader Dell Curry was zelf ook profbasketballer en kwam uit voor de Charlotte Hornets. Hij speelde met shirtnummer en zoonlief speelt nu - ach, zo pittig – met hetzelfde nummer. Curry is met z’n 1.87 ‘klein’ te noemen en van kleins af aan was iedereen het over eens. Hij zal nooit in de NBA spelen. Wat zal hij nu lachen.

En dan ‘King James’. LeBrons moeder was zestien jaar toen ze beviel van haar zoon. Ze stond er alleen voor en had de grootst mogelijke moeite om voor haar kind te zorgen. Toen Lebron vijf jaar was verhuisde hij en zijn moeder zeven keer in één jaar tijd! Bizar. Voor James was basketbal dé manier om te vluchten uit de ellende. En dat is gelukt. Hij is inmiddels goed voor zo’n $250.000.000. Het kan verkeren.

Knikkende kniebraces

Verhalen als deze maken een finale tussen ‘Bad Guy’ James en ‘Good Guy’ Curry nog smeuïger en een genot om naar te kijken. Het is dit jaar alweer de derde opeenvolgende seizoen dat deze twee supersterren tegenover elkaar staan in de NBA Finals. De eerste finale was een prooi voor Curry en de zijnen en vorig jaar kwamen ze met 1-3 voor en leken op weg naar herhaling. Op dat moment begonnen de knieën te bibberen en zakten de supersterren van de Warriors door het ijs. James maakt in wedstrijd vijf en zes meer dan 40 punten en wordt daarmee de vijfde speler ooit die in de NBA-finale twee wedstrijden achter elkaar 40 of meer punten maakte (Michael Jordan deed dit zelfs vier wedstrijden achter elkaar in 1993). James zorgde hier eigenhandig mee dat de Cavaliers voor het eerst in de clubgeschiedenis NBA-kampioen werden. Smullen!

Steun Basketbalvereniging Volendam

Deze blog is gesponsord door Podobrace. Als je via deze links je kniebracesteunzolenpolsbracecompressiekousen of andere medische artikelen bestelt, steun je direct Basketbalvereniging Volendam. Dan scoor je uiteraard altijd een driepunter!

 

5 mei 2017

Lange mannen

Terwijl ze thuis al lang in dromenland liggen, kruip ik naar beneden om de tv aan te zetten. Ik moet en zal de ‘grote mannen’ van de NBA aan het werk zien. Topsport, show, glamour, de NBA heeft het allemaal en ik raak compleet in de van basketbal in Amerika. Hoewel ik zelf voetbal en tennis, vind ik het kijken naar een wedstrijd in de NBA vele malen leuker dan een saai potje voetbal in de Champions League.

Ik groei op in de glorietijd van Michael Jordan, Scottie Pippen, Patrick Ewing, Reggie Miller, Karl Malone, John Stockton, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant en later de flamboyante Dennis Rodman. Dat zijn pas echte mannen. Niet van die slappe voetballers die om de haverklap op de grond liggen schreeuwend om een gele of rode kaart. Op het schoolplein dribbel ik erop los en waan ik mezelf in de NBA-finale. In de zoemer werp ik de laatste driepunter in de basket en het stadion ontploft. Ik heb zelfs nog een blauwe maandag meegedaan bij de plaatselijke basketbalvereniging om mijn droom na te jagen. Helaas is het er nooit van gekomen. Hoe vaak ik ook onder de meetlat ga staan, tot mijn vijftiende komt deze nooit voorbij de 1,60 meter. En dan sta ik nog op mijn tenen ook.

Kniebraces

Op het moment dat ik een groeispurt krijg en uitgroei tot een respectabele lengte (1,84 m) voor basketbal, ben ik al zo bedreven in andere sporten dat ik het er bij laat. Toch is mijn bovenmatige interesse voor basketbal altijd gebleven. Inmiddels werk ik als journalist en zo kom ik nog wel eens bij de wedstrijden van Basketbalvereniging Volendam. Hoewel ze niet in de NBA spelen, geniet ik ook oprecht van wedstrijden van de Heren 1. Sportiviteit, passie, vechtlust, basketbal blijft mijn jeugdliefde.

Hoewel een geweldige sport, is basketbal ook een sport waar de kans op blessures vrij groot is. Vooral de knieën hebben het zwaar te verduren tijdens het basketbal. Menig speler heeft al eens te kampen gehad met knie(banden)letsel. Wanneer het aankomt op knieletsel kun je altijd terecht bij Podobrace.

Zij beschikken over een immens assortiment aan kniebraces met beschermingsniveaus die variëren van basisbescherming tot de hoogste beschermingsgraad. Naast de kniebraces beschikken zij ook over elleboogbracesschouderbracessleeves en steunzolen  die handmatig en uitvoerig zijn geselecteerd door ervaren therapeuten. Bijkomend voordeel van online bestellen bij Podobrace is dat je bij iedere bestelling indirect Basketbalvereniging Volendam steunt. Tja, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

 

share