Sponsors

Inlogformulier

image1 image2 image3

Home

Nieuws 15 april


Basketbal zomerkampen

Voor de jonge en oudere jeugd zijn er meerdere opties om in de zomervakantie mee te doen aan een Basketball Zomerkamp.

Op bijgaande sites vind je meer informatie:

http://www.big-shots.nl/


Trainingen in de buitenlucht vanaf april

Gelukkig mag er weer buiten getraind worden in teamverband. We doen dit op de Singel Edam.

\

Helaas zijn de wedstrijden voor dit seizoen gecancelled.


Corona richtlijnen Basketbalvereniging Volendam

Wij verzoeken iedereen om zich aan het protocol van de NBB te houden. Voor iedereen geldt: volg de regels van het RIVM

 

 


Geslaagde Basketbalclinic voor de basischolieren in gemeente Edam-Volendam 23 augustus

Alle foto's zien? Klik dan HIER.


We gaan weer beginnen!

Een nieuw seizoen staat voor de deur! Eindelijk weer gewoon indoor trainen en wedstrijden spelen, met publiek. Vanafa maandag 17 augustus starten voor alle teams de trainingen weer. De eerste competitieronde staat gepland in het weekend van zaterdag 12 september. Meer informatie volgst z.s.m. en wordt ook gecommuniceerd via de NBB app.


Maak geheel vrijblijvend kennis met Basketbal!


Overleden

In korte periode zijn twee van onze oud-leden Piet Schilder (Vik) en Jan Steur (Schien) overleden. Wij wensen alle nabestaanden en naaste familieleden heel veel sterkte.

   

               Jan Steur (Schien)  9 juni 2020 overleden                              Piet Schilder (Vik) 10 agusutus 2020 overleden


16 geslaagden Basis Scheidsrechter-2

In januari en februari hebben meerdere leden de opleiding gedaan voor Basis Scheidsrechter-2. Deze opleiding werd in eigen huis gegeven door Wil Jonk. Bij het examineren hielpen de leden die al langer het felbegeerde diploma op zak hebben. De eerste 16 leden hebben inmiddels per mail hun diploma ontvangen. Natuurlijk hopen we hier later in het jaar nog een feestelijk teintje aan te geven. Goed gedaan allemaal en veel plezier straks bij het fluiten.

 


Jeugd Kerstmixtoernooi 2019

Maandagmiddag 30 december was het als vanouds weer een basketbal(kerst)feestje in sporthal De Seinpaal.  De jeugdleden speelden een basketbal kerstmixtoernooi.

Even lekker in beweging komen na de kerstdagen en samen een leuke middag beleven. Die doelstelling werd gehaald.  Jacco verzorgde de muziekale omlijsting tussen de wedstrijden door en dat bracht een gezellige sfeer.

Waar het uiteindelijk om draaide waren natuurlijk de basketbalprestaties van de jongens en meiden tot en met 15 jaar. De deelnemers werden in twee poules opgedeeld; tot 14 jaar en vanaf 14 jaar. In beide poules speelden de kinderen per team vier wedstrijden van 12 minuten.

Kinderen tot 14 jaar

In de jongste groep werden de jongens en meiden opgedeeld in drie gemixte teams bestaande uit jongens en meiden. Elk team kreeg een eigen coach: Lida, Mariëlle en Angela. Zij verzorgde de wissels en zorgden voor mentale ondersteuning van de kinderen. De coaches waren heel erg fanatiek en de kinderen werden dan ook goed aangemoedigd. Ook de ouders kwamen langs om hun zoon of dochter te supporten.  Er waren mooie fastbreaks te zien en ook werden er goede lay-ups gelopen. Na een paar sets raakten de kinderen goed op elkaar ingespeeld en pasten ze beter over waardoor kansen goed benut werden. Opvallend was dat de jonkies veel scores maakten. Met name de  jongens uit de M12; Wiebe, Mike en Danilo deden goed mee. Het viel niet eens op dat deze jongens nog nooit op een hoge basket gespeeld hebben.  In deze poule wonnen Gabriël, Tom, Mike, Lindsey en Iris. Zij waren ongeslagen en wonnen alle vier de wedstrijden . De tweede plaats was voor Lean, Danilo, Amber en Kaylee. En op de derde plaats eindigden Koen, Milan, Wiebe, Nina en Serena. Met de getoonde inzet en manier waarop werd samengewerkt in de teams kunnen we alleen maar spreken over winnaars!

Kinderen tot 16 jaar

In de groep van 14 en 15 jarigen ging het er een stuk feller aan toe. Deze kinderen hebben al wat meer wedstrijdervaring en dat is goed te zien. Hele mooie en snelle acties waren er te zien. Ook het passen van de bal ging heel goed. Ook in deze poule werden de jongens en meiden in drie teams verdeeld en aan de coaches Ciska, Angela en Fred toevertrouwd. De scores verliepen heel spannend. Er kwamen aan het einde dan ook twee teams met een gelijk aantal punten uit de bus. Echter het verschil in puntensaldo van +24 was bij team 5 beter dan bij team 4 met +8. Daarom werden Kyle, Ryan, Milan, Quinten en Sesanne winnaars van poule B. Tweede plaats ging naar Thijmen, Nic, Rinke, Katie en Sally. En de derde plaats was voor Peter, Bjorn, Emily en Sade. Waarbij vermeld mag worden dat zij het zonder wissel moesten doen door het uitvallen van een speler. Dus hebben zij ook een hele knappe prestatie geleverd.

Schietwedstrijd

Na de wedstrijden mochten de teams een schietwedstrijd doen. Dit deden ze met de kinderen waarmee ze ook samen trainen dus ieder op zijn eigen niveau.

De winnaars: M12: Danilo Tol M16: Ryan Mijderwijk M14: Koen Willems V16: Sadé Croese V14: Serena Reurs

Deze dames en heren kregen een leuke extra prijs, namelijk een douchefris.

Na de schietwedstrijd werden de prijzen uitgereikt aan de winnende teams: een hele mooie gouden medaille. Voor alle kinderen was er na afloop nog een leuke verrassing.

Scheidsrechtersexamen

Tijdens het toernooi werden de wedstrijden gefloten door oudere leden die hun scheidsrechterdiploma gaan halen. Deze praktijkervaring is een onderdeel van het examen dat dit seizoen gaan afleggen. Een knappe prestatie en best spannend ook voor sommige scheidsrechters in spé maar ze deden het allemaal erg goed. Zij kregen dan ook een welverdiend applaus.

Dankwoord

Ook willen we graag iedereen die tijdens het toernooi heeft geholpen bedanken. In het bijzonder natuurlijk de hulpouders Fred & Olga, Angela W., Angela B, Ciska, Lida en Mariëlle. De fotograaf Jan Groot. De beheerders van de Seinpaal en onze eigen activiteitencommissie. Speciaal bedankje ook voor Bakkerij Gorter uit Edam voor het sponsoren van de misbaksels. Inmiddels zijn deze koeken een begrip in de basketbalwereld. De kinderen hebben ervan genoten.

Graag wensen wij iedereen een heel fantastisch, gezond en sportief 2020.

PS: de foto's vind je op facebook via deze link


Scheidsrechterscursus gaat weer van start

Dinsdag 17 december (Seinpaal)  en dinsdag 7 januari (Opperdam?) start om 19.30 uur de scheidsrechtercursus. Leden die hiervoor in aanmerking komen hebben hierover persoonlijk een mail ontvangen. Dit betekent ook dat de training voor deze leden die avond vervalt. De training van VSE-2 verschuift op 17 december naar lokatie de Kreil (19.30 uur).


Nieuwe leden zijn van harte welkom bij Basketbalvereniging Volendam

Vind je het leuk om samen met anderen te sporten? Wil je graag leren basketballen of ben je hier misschien al handig in? Meld je dan aan bij ons en kom een paar keer gratis meetrainen. Basketbal is niet duur, kijk maar eens naar de tarieven. Wil je (nog) geen wedstrijden spelen? dan kan dat, je traint dan alleen mee. Overigens is er voor kinderen tot 10 jaar nog geen wekelijkse competitie. Vanaf 11 jaar speel je 10 wedstrijden voor de kerst en 10 wedstrijden na de kerst, uit en thuis. 

Wat kun je doen als je interesse hebt?

Ben je jonger dan 11/12 jaar? dan ben je van harte welkom op dinsdag en donderdag van 16.45 tot 18.00 uur in sporthal De Kreil. 

Ben je 12 jaar of ouder? Dan train je mee in het team dat bij jouw leeftijd past. Deze trainingen zijn ook op dinsdag en donderdag en meestal in de Seinpaal. Zie ook ons trainingsschema.  

Neem altijd even contact op met Wil Jonk op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten dat je komt. 


HSB Bouw schenkt een sponsorbijdrage aan Basketbalvereniging Volendam

Mede dankzij Michael Veerman van MSE-1 hebben wij van HSB Bouw uit Volendam een mooie bijdrage mogen ontvangen voor de vereniging. Zaterdag jl. was Nico Klouwer van HSB Bouw aanwezig bij de wedstrijd van MSE-1 Molenaars & Zwarthoed Adviseurs/Gympact om het contract formeer te tekenen en de wedstrijd te bekijken. 


Kees Tol Verf & Behang verlengt sponsorcontract voor de jeugd met 3 jaar

Vandaag tekende Gerard de Wit namens Kees Tol Verf & Behang het contract met onze vereniging voor verlenging van de sponsoring. De jongens van de X12 mochten vandaag in de zaak een kijkje nemen en gingen op de foto. De hoodies zijn ook gesponsord door Kees Tol Verf & Behang. 


Hulp gevraagd! 

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Kijk wat jij kunt doen en meld je aan! Check hier voor meer informatie.


Donderdag 7 november werden onze jeugdleden getrakteerd op een ASM training. 

ASM staat voor Atletic Skills Model. Dit model gaat er van uit dat als je kinderen traint, je ze niet alleen traint op de manier van de sport waar ze op zitten, maar op alle facetten van het bewegen. Door deze manier van trainen/bewegen wordt iedereen beter ontwikkelt als atleet. En wanneer je beter ontwikkelt ben in alle facetten van bewegen, wordt je automatisch beter in de sport die je beoefend.

Dit model wordt sinds kort ook gehanteerd bij onder andere Ajax en de resultaten van de afgelopen tijd liegen er niet om. Ook binnen de ALO (academie voor gymdocenten) wordt er veel aandacht besteed aan ASM en krijgt ASM binnen het bewegingsonderwijs een steeds belangrijkere rol. We gaan kijken hoe wij dit in de basketbaltrainingen kunnen toepassen. De training werd verzorgd door Sportkoepel Edam-Volendam.


Mitchell Runderkamp in GOUD - Portretten van topsporters uit de gemeente Edam-Volendam

Lees het interview met Mitch hieronder

Wat is het hoogste niveau waarop basketbalteam Volendam heeft gespeeld?

Landelijk niveau tweede klasse. Vijf jaar lang hebben we een heren 1 team gehad, bestaande uit oudere en jongere spelers. Voornamelijk Volendammers, aangevuld met een aantal jongens van buiten Volendam. Met dit team zijn we twee keer achter elkaar kampioen geworden. Daarna zijn we landelijk gaan spelen. Dat is het hoogste niveau dat haalbaar is.

 

Eredivisie?

Dat is in Volendam niet mogelijk. Dan moet je Amerikanen naar Volendam halen. Dat is weggelegd voor tien teams in Nederland. Daar gaan enorme hoeveelheden geld in om. Miljoenen. Dat niveau kun je niet halen met een club Volendammers zoals dat bij de handbal is gebeurd.

 

Waarom niet?

Dat heeft te maken met talent. Dus echt al heel jong gaan basketballen, zoals dat in Amerika gebeurt. Daar heerst een andere cultuur. Daarbij moet je een droom hebben. De droom om de allerbeste te willen zijn van de wereld. Dat ziet je alleen in Amerika, Kroatië, delen van Spanje, Italië en Frankrijk.

 

Waarom blijft het basketbal in Nederland klein?   

In Nederland leven we voor voetbal, handbal, turnen, watersporten en schaatsen. Basketbal is een kleine sport in Nederland.

 

Amerika?

Amerika ademt basketbal. Waar je in Nederland overal doeltjes om te voetballen ziet staan, hangen daar overal ringen, baskets om te basketballen. Daar zie je kinderen, die net kunnen lopen, dribbelen met een bal. Ik heb het gezien. Ik ben geboren in New York.    

Toen ik op mijn tiende terugkwam in Nederland, ben ik pas begonnen met basketbal. Toen ik in Nederland kwam, sprak ik geen woord Nederlands.   

 

Wat heeft basketbal je gebracht?

Vroeger was het alles. Maar naarmate je ouder wordt, ga je dat soort zaken anders zien. Nu zijn andere zaken zeker veel belangrijker zoals liefde, gezondheid, geloof en eerlijkheid. De drive die je toen had, verandert en als ik nu trainingen geef, merk ik dat ik veel meer bezig ben met “als de spelers het maar gezellig vinden en plezier hebben”, terwijl vroeger alleen maar beter worden en winnen op de eerste plaats stonden. Denk dat het voor meer mensen geldt als je fulltime verslaafd bent aan een sport. Basketbal is voor mij nog steeds het mooiste spelletje dat er is, maar er is meer dan dat.

 

Wat heeft de sport het meest veranderd in je leven?

Ik was zeven dagen per week bezig met basketbal. Ik ben 25 jaar voorzitter geweest van de vereniging. Daarbij kom je in aanraking met sponsors, gezondheid en diëten. Het was zelfs zo erg dat ik op mijn werk bezig was met basketbal. Je bent op een gegeven moment alleen nog maar bezig met het spelletje, en dat gaat soms te ver. Toen heb ik ook besloten om afstand te nemen en een tijdje te stoppen. Ik ben er een jaartje tussenuit gegaan, omdat het te veel werd. Vooral in de periode dat we vier jaar met de groep jongens aan de slag zijn gegaan was heel belastend. We hebben toen keiharde afspraken gemaakt om er echt voor te gaan. Toen hebben we echt vier tot zes jaar geknald. Trainen, ook in de sportschool aan krachttraining gedaan. Dat hadden we nog nooit gedaan.

Onder begeleiding hebben we een krachttrainingsprogramma opgesteld. Toen zagen we de jongens ook echt groeien. Wat in de toplanden kan, kan wel in Volendam, maar daar moet je alles voor overhebben, en daar ontbreekt het nog wel eens aan.

   

Wat heeft het basketbal het meest veranderd in je leven?

Ik weet bijna niet anders dan dat basketbal mijn leven is. Mijn vrouw weet dat ik veel weg ben. En dat het veel over basketbal gaat. De laatste jaren is het rustiger. Ik ben ook geen coach en voorzitter meer. Ik geef alleen de jeugd en het dames 1 team training. Ik ben basketbal. Als we niet zelf met het spelletje bezig zijn, dan kijken we NBA of Europese wedstrijden. Met Peter Runderkamp wisselden we videobanden met wedstrijden. Vanaf Magic Johnson en Michael Jordan weten wij alles van basketbal.

 

Wat is winnen?

Van mijn trainer Dick Bond heb ik geleerd dat het niet alles is. Voor mij was het alles omdat ik heel slecht tegen mijn verlies kan. En dan maak je veel kapot, en dat is niet goed. Je moet leren verliezen, want dan kun je het meeste winnen. Ik heb in de jaren dat ik speel wel geleerd om te verliezen, en ben erachter gekomen dat winnen niet alles is.

 

Wat is topsport?

Voor de meeste sporters bestaat er niets anders dan sport. Alles om je heen moet wijken voor de sport. Vrienden, feestjes, bruiloften, je gaat niet of je komt te laat. Iedereen accepteert dat ook van je en houdt daar rekening mee. Jij denkt als sporter dat jij in het universum de enige bent waar alles om draait. Je wordt heel egoïstisch, ook richting je vrouw en kinderen. Als je kinderen klein, lastig en ziek zijn, ben jij weg. Belangrijk is wel dat als je carrière afgelopen is, dat je afstand neemt, en tijd steekt in je kinderen, vrouw en je sociale leven wat je tijdens je sport hebt verwaarloosd. De les moet wel zijn dat sport niet alles is.

 

Wat is verliezen?

Hel. Verschrikkelijk. Een week naar de knoppen. Ruzie maken, vervelend en chagrijnig zijn.

Proberen nog iets goeds uit de week te halen, maar dat is voor mij lastig. Maar daar moet je mee leren omgaan, omdat je meer verliest dan wint.

 

Wat was je doel?

Mijn doel was toch om terug te keren naar Amerika om daar te gaan basketballen. Iedereen denkt dat hij NBA kan spelen. En het gebeurt dat er een Nederlander in de NBA speelt. Er is nu ook een jonge Volendammer, Thijmen Lamkamp, vertrokken naar Amerika om bij een college/high school te gaan spelen. De kans dat hij NBA gaat spelen, is ontzettend klein, bijna uitgesloten. Er zijn maar zes Nederlanders die het tot de NBA hebben geschopt: Hank Beenders, Swen Nater, Geert Hammink, Dan Gadzuric, Francisco Elson en Rick Smits. Het halen van de NBA door een Volendammer is bijzonderder dan het winnen van een Champions League finale door een Volendammer. Als hij college gaat spelen, zou je al naar Amerika moeten gaan om dat te zien. Dan verdient hij al een standbeeld in Volendam.

 

Gelegenheid.

In Amerika heb je hallen waar je 24 uur per dag kunt basketballen. Overal zijn baskets. Er is gelegenheid die er in Nederland, Volendam niet is. Ik heb met de gemeente wel eens overlegd om een sporthal open te gooien als er niets te doen is. Wij zouden een toezichthouder regelen, maar alles gaat dicht.

 

Verslaafd?

Ja, ik ben verslaafd aan basketbal. Daar kom je nooit vanaf, maar dat geldt ook voor mensen die van voetbal of zwemmen houden. Als je van basketbal houdt, kom je er nooit meer vanaf. Basketbal is heel technisch. Je leert het niet makkelijk, je moet er ook heel jong mee beginnen. Ook de regels van het spel zijn moeilijk en lastig. Veel secondenregels. Het is een non-contact sport, terwijl er heel veel getrokken, geslagen en geschopt wordt. Je mag maar vijf fouten maken, dan lig je eruit. De regels moet je jong tot je nemen, nog los van het dribbelen en passing.

 

Nederlander of Amerikaan?

Nederlander. Ik heb wel een Amerikaans paspoort. Als de president op de tv komt, gebeurt er iets met me. Ik ben er ook een paar keer terug geweest.

 

Als je niet in Amerika was geboren, was je dan toch gaan basketballen?

Ik heb de lengte en ik ben pas in Nederland gaat basketballen. In Amerika honkbalde ik. New York is veel honkbal en rugby.

 

Nico Admiraal.

Ik heb contact met Nico gehad om te vragen of hij wilde gaan basketballen. Met zijn lengte zou hij zomaar echt mee kunnen op niveau. Ik heb hem niet kunnen overhalen helaas. Ik ben zelf 2,04, mijn zoon is 2,05. Mijn zoon heeft jeugd-eredivisie gespeeld.

 

Is het belangrijk om groot te zijn?

De importantie van je lengte is afhankelijk van waar je speelt. Er zijn vijf verschillende posities. Voor een guard is lengte minder belangrijk, maar hij moet juist snel zijn en van afstand kunnen schieten. Vaak zijn het specialisten in driepunters. Ik ben een center. Ik dribbel niet. Twee dribbels en dan de ring. Een guard komt niet of nauwelijks in de bucket, maar die moet de juiste dribbeltechniek hebben. Een center traint in het driesecondengebied. Een forward heeft snelheid en dribbeltechniek nodig, en staat iets verder af van de bucket. Het maakt niet uit hoe groot je bent, maar het is wel handig. Heb je dan nog snelheid én techniek én lengte, dan heb je alles. Dan ben je Michael Jordan.

 

Beste basketballer aller tijden?

Zonder enige discussie Michael Jordan. Beter dan Magic Johnson, en dat zal Magic zelfs bevestigen. Jordan kan met zijn twee meter center spelen. Hij kan tegen een speler van 2,10 spelen vanwege zijn sprongkracht en fysieke gesteldheid. Waanzinnig schot en snelheid. Hij kan achterovervallend schieten en scoren. Je had ook de Jordan-rules. Meestal verdedig je een team. Toen hij speelde, had de tegenstander regels hoe ze hem gingen verdedigen. Alleen dan kon er gewonnen worden.

 

Favoriete team?

Chicago Bulls. Er is een periode voor Michael geweest. Dat was de periode Larry Bird tegen Magic Johnson, Boston Celtics tegen L.A. Lakers. Die heb ik zien spelen in Madison Square Garden. Maar Jorden werd drie keer NBA-kampioen, ging honkballen, kwam terug, en werd weer drie keer kampioen. Dat is het hoogtepunt.

 

Welke spelers vallen nu op?

Ik ben fan van LeBron James van de L.A. Lakers. Groot, sterk, kracht, uitstraling, hij is een heel bijzondere speler. Verder ben ik gecharmeerd van Stephen Curry van de Golden State Warriors. Een etter van een kerel, maar het is absurd wat hij kan en doet op het veld.

  

Wit en zwart.

Ik had in Amerika veel gekleurde vrienden. Maar in de tijd van Larry Bird was het wel een hele toestand dat Boston een gekleurde speler aannam. Basketbal is een gekleurde sport. Ik leef ook niet in gekleurde hokjes. Mijn vrienden en kennissen in Amerika zijn ook gekleurd. Ik speelde in Purmerend, acht van de tien spelers waren gekleurd.

 

Beste Nederlandse basketballer?

Rick Smits. Hij is een Nederlander die basketballer is geworden vanwege zijn lengte, 2,24 m. Hij is niet van nature basketballer, had niet een geweldig schot. Hij was ook center. Heeft veel geluk gehad, ging snel naar Nederland. Werd kampioen.

 

Scheidsrechters.

In Amerika zijn de scheidsrechters ook multimiljonair. Er heerst een respect voor scheidsrechters in de NBA, dat is ongelofelijk. Dat is niet te vergelijken met voetbal waar om de haverklap spelers een scheidsrechter verrot schelden. Als je iets tegen een scheidsrechter roept of zegt, kun je vertrekken en lig je eruit. Ik moet zeggen dat het respect bij het damesvoetbal veel groter is dan bij het mannenvoetbal. De scheidsrechters doen niet autoritair, ze zijn van nature een autoriteit. En dat stralen ze tijdens een wedstrijd ook echt uit.

 
GOUD bestellen? dat kan!
Link boek: Buiten Volendam (MET PORTO)
Link boek: In Volendam (GEEN PORTO)
 

Gympact & Basketbalvereniging Volendam samen sterk

Deze week tekende Timo de Jong van Gympact het sponsorcontract met Basketbalvereniging Volendam. Ook dit seizoen zullen de heren en dames uit onze eerste teams gebruik maken van de sportschool.  

Van links naar rechts: Jeroen Smit, Timo de Jong, Rob Smit, Robin Deun en Stan Arnolli


Natuurlijk Chiropractie ook de komende drie jaar een trotse sponsor

Vandaag tekende Nancy Schilder van Natuurlijk Chiropractie opnieuw een sponsorovereenkomst met Basketbalvereniging Volendam. Afgelopen drie jaar sponsorde zij al de meiden V16. Haar dochter Kaylee is een van de spelers in het team V14 Natuurlijk Chiropractie welke Nancy nu sponsort. Vandaag kwamen de meiden bij elkaar in de praktijk aan de Burgemeester van Baarstraat 17 in Volendam. 


Leden Basketbalvereniging Volendam verzamelen EUR 150 voor stichting Carmar

Zaterdag 26 oktober brachten de meiden V14 Natuurlijk Chiropractie het opgehaalde sponsorgeld naar het St. Jozefgebouw waar zij in een LIVE uitzending samen met Burgermeester Sievers op TV kwamen.

 


 Check je wedstrijdschema in de Sportlink APP Basketball.nl 

Speel jij competitie dit seizoen? Installeer dan de sportlink basketball.nl app op je smartphone of tablet! Alle informatie en de juiste links vind je hier: SPORTLINK APP INFO.

Meld je aan met het emailadres welke bij ons bekend is. Is je emailadres (of andere gegevens) gewijzigd? geef dit dan OOK even door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg er ook voor dat de foto actueel en duidelijk is. Je kunt zelf eenvoudig een nieuwe foto uploaden. 


Privacy wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 dienen alle organisaties in Nederland, dus bedrijven, gemeenten, banken, zorginstellingen maar ook alle sportverenigingen, te voldoen aan de Europese regels over het beschermen van privacygevoelige gegevens van haar werknemers, leden, klanten etc. In het kort betekent het dat we niet zonder toestemming, namen en adressen, email-adressen, telefoonnummers en foto's van leden mogen plaatsen in onze administratie, op de site, in de Nivo of op Social Media (Facebook e.d.). 

 

Basketbalvereniging Volendam vraagt alle leden apart schriftelijk of digitaal om toestemming voor het gebruiken van onder andere de naam, adres en telefoonnummer voor communicatie op de site, in de administratie, in de Nivo en op Social Media, voor zover dat alleen maar betrekking heeft op basketbal. Jullie gegevens worden bij ons in een beveiligde omgeving in onze ledenadministratie verwerkt. Ook de NBB gebruikt jullie gegevens in haar beveiligde omgeving voor Sportlink en de basketball-app. De gemeente Edam-Volendam gebruikt jullie gegevens voor het bepalen van sportsubsidie. Zonder dat gebruik kan onze vereniging bestaan en kan de NBB niet controleren wie er speelt in welk team en in welke klasse. Dit gebruik is net als de afgelopen tientallen jaren zeer noodzakelijk om basketbal te kunnen spelen in een competitie. De NBB en de gemeente zijn gehouden aan geheimhouding. Alle bestuurs- en kaderleden laten we bovendien een geheimhoudingsverklaring tekenen. Want ook voor hen geldt dat zij privacy-gevoelige gegevens van bijvoorbeeld teamleden niet zonder toestemming mogen gebruiken voor andere doeleinden dan zijn vermeld in onze privacyregels. Onze privacyregels zijn op site geplaatst in een zogenaamde privacy-policy. Als je vragen hebt over de policy of over andere privacy-onderwerpen, dan kun je altijd contact opnemen met een bestuurslid. 14 juni jl. ontvingen alle leden via de mail een verzoek om via een formulier toestemming te geven aan de vereniging om gebruik te mogen maken van enkele persoonsgegevens. We vragen jullie begrip voor deze nieuwe wettelijke regels. We hopen dat jullie ons zo snel mogelijk het toestemmingsformulier getekend terugsturen.  

 

 


 


 

share